terça-feira, 29 de dezembro de 2020

Enzymes for Solving Humankind´s Problems (2020)


"Enzymes for Solving Humankind's Problems" / Springer Book

English:

Title:

NOVA School of Science and Technology researchers edited a Book with Springer on "Enzymes for Solving Humankind's Problems"

Text:

José Moura, Isabel Moura and Luisa Maia (https://sites.fct.unl.pt/biologicalchemistryatfctunl) gathered several international and national renowned experts to put together a Book (https://www.springer.com/in/book/9783030583149) on how enzymes and artificial systems can be exploited to tackle key Humankind's challenges, including: climate change, carbon footprint and economy and carbon dioxide utilisation; nitrogen footprint and fixation and nitrous oxide mitigation; hydrogen production, fuel cells and energy from bacteria; biomass transformation and production of added-value compounds, as well as biosensors development. 

The collaboration and contribution of several colleagues from NOVA and other institutions were very fruitful and a matter of great pride.

More details about the Book can be found at 

https://www.springer.com/in/book/9783030583149

 

Portugês:


Título:


Investigadores da FCT NOVA editam Livro com a Springer sobre Enzimas para Resolver os Desafios da Humanidade ("Enzymes for Solving Humankind's Problems")

Texto:

José Moura, Isabel Moura e Luisa Maia (https://sites.fct.unl.pt/biologicalchemistryatfctunl) reuniram vários investigadores de renome, internacionais e nacionais, para editarem um Livro (https://www.springer.com/in/book/9783030583149) sobre como os enzimas e alguns sistemas artificias podem ser explorados para solucionar vários dos grandes desafios que a humanidade enfrenta actualmente, nomeadamente: alterações climáticas, "pegada" e economia de carbono e utilização de dióxido de carbono (CDU); "pegada" de azoto, fixação de azoto e mitigação do óxido nitroso; produção de hidrogénio, "células de combustível" e energia das bactérias; transformação de biomassa e produção de compostos de valor acrescentado; desenvolvimento de biossensores.

A colaboração e contribuição de vária(o)s colegas da NOVA e outras instituições foram muito produtivas e motivo de grande orgulho. 

Mais detalhes sobre este Livro podem ser encontrados  em https://www.springer.com/in/book/9783030583149




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